Wadlopen

Het is een ervaring die simpelweg niet op je bucketlist mag ontbreken. En het is ook nog eens de meest duurzame manier van oversteken! Al wandelend over de bodem van de zee, kun je pas echt genieten van een overdonderende stilte. Onderweg ontdek je waarom de Waddenzee precies UNESCO Werelderfgoed is. Maar waar kan je het eigenlijk precies doen? Met welke kleding moet je rekening houden én moet er ook continu een gids bij je in de buurt zijn?

Op deze pagina laten we je kennismaken met één van de mooiste ervaringen: wadlopen! 
 

Wadlopen voor beginners

Ongetwijfeld heb je er eens van gehoord: in het hoge noorden van Nederland, langs de waddenkust, kan je wadlopen. Maar wat ís wadlopen nu eigenlijk precies? ‘Wadlopen is het betreden van het wad bij laag water’ weet Wikipedia. Maar wij willen meer weten! Voor een beknopte cursus ‘Wadlopen voor beginners’ schakelen we de hulp in van de ervaren wadloopgids én fotograaf Henk Postma. 

Lees het hele verhaal

Respecteer de natuur

Unesco Werelderfgoed de Waddenzee is de laatste echte natuur van Nederland. Dit enorme getijdengebied is van belang voor miljoenen vogels en vissen. Wadlopen is een geliefde activiteit om dit mooie gebied te ontdekken. Maar het is belangrijk dat vogels hierbij niet verstoord worden. Wanneer wadlopers te veel uitwaaien, zijn de vogels letterlijk gevlogen. Ga daarom altijd op pad met een wadloopgids. Zij kunnen je precies vertellen hoe je moet lopen én wat goed is voor de natuur. Daarnaast is er een erecode met gedragsregels, waarin precies wordt uitgelegd hoe je van het Wad kunt genieten terwijl je de natuur respecteert.

Erecode voor Wadliefhebbers

Unieke wadlooptochten - Staan deze uitjes al in je agenda?

Waar kun je wadlopen? - De beste gidsen voor een onvergetelijke tocht

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.