Kerstdiner voorbereiden: tips en ideeën
Voor de één is het een moment van gezelligheid samen met de familie, voor de ander is het uren met stress achter het fornuis zwoegen; het kerstdiner. Om jullie een beetje op weg te helpen hebben we alvast wat handige tips en recepten voor je op een rijtje gezet. Voor de mensen die zich zelf geen keuken prins(es) kunnen noemen, hebben we ook nog een paar restaurants op een rijtje gezet waar jij tijdens kerst heerlijk kan genieten zonder zelf over de voorbereiding na te denken.
Recepten
Je begint natuurlijk eerst met het uitkiezen wat je op deze feestelijke dag(en) gaat maken. Wordt het stoofvlees of worden het misschien wel oesters? Hieronder staan al een paar voorbeelden van wat voor mooie gerechten er te maken zijn met producten uit het Waddengebied. Veel succes met kiezen!
Waddenkust
Restaurant Stoom
Den Helder, Noord-Holland – In het prachtige monumentale pand, dat vroeger dienstdeed als scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine, zit Restaurant Stoom. Het restaurant is stoer en robuust, net zoals de werf vroeger zelf was en dit vind je terug in de gerechten. In de keuken maken ze gebruik van verse en duurzame streekproducten die met zorg worden geselecteerd. En ze serveren hier, Gezien de ligging kan het ook niet anders, iedere dag verse vis.
Meer info
Restaurant ’t Havenmantsje
Harlingen, Friesland – In een oude monumentale veste, gelegen in de havenstad Harlingen, zit restaurant ’t Havenmantsje. Hier voelen ze zich naar eigen zeggen bevoorrecht met de prachtige plaats van hun restaurant. Een plek met veel streekproducten uit het achterland en uit het Werelderfgoed de Waddenzee. De zee, de kwelders en de vruchtbare grond van de Waddendijk zorgen dan ook voor ingrediënten voor de overheerlijke verrassende dinermenu’s. Hier zijn ze echt trots op het Waddengebied, en dat proef je.
Lees meer
Herberg Restaurant Molenrij
Molenrij, Groningen – Bij Restaurant Molenrij heten ze je graag welkom om een rondreis te maken door de provincie. Op de plek van het restaurant stond vroeger een mosterdfabriek en dat proef je terug. In veel gerechten is namelijk een element uit mosterd(zaad) verwerkt. Super lokaal en creatief. Daarnaast proef je hier nog allerlei lekkers uit Groningen. Zo halen ze hun kaas uit klein Wetsinge en Broek, groenten van de Eemstuin in Uithuizermeeden en bieren van de firma Het Zotte Kalf uit Winsum.
Lees meer
Restaurants op de Eilanden
-
't Pakhuus
't Pakhuus
TEXEL
-
't Koaikershuus
't Koaikershuus
AMELAND
-
Restaurant Zuiver
Restaurant Zuiver
VLIELAND
-
Onder de Pannen
Onder de Pannen
TERSCHELLING
-
Strandpaviljoen De Marlijn
Strandpaviljoen De Marlijn
SCHIERMONNIKOOG
Meer kerstinspiratie?
-
Kerstmarkten
Kerstmarkten
-
Tradities in december
Tradities in december