De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

94 resultaten

Noorderlicht

Noorderlicht

Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat niemand onberoerd laat. De dansende lichten aan de hemel zijn een droom voor elke fotograaf. Om je zo goed mogelijk op gang te helpen, geeft natuurfotograaf Titus van 't Veer je enkele nuttige tips.

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en tijdens deze grauwe dagen kan je wel eens last hebben van een winterdip. In het waddengebied hebben juist de wintermaanden iets bijzonders. Dus kom van je bank, trek je warme kleren aan en ga eropuit.

5x frisse neus wandelingen op de Wadden

5x frisse neus wandelingen op de Wadden

Klaar om de Wadden te ontdekken deze winter? Niet alleen in de zomermaanden, maar ook juist in de koudere maanden is het Waddengebied de ideale plek voor een frisse neus wandeling.

Winterse wandelingen op de Wadden

Winterse wandelingen op de Wadden

De gezellige feestdagen komen er weer aan. Veel tijd om samen met elkaar door te brengen. Maar wil je juist even ontsnappen aan alle drukte? Trek snel wat warme kleding aan, schenk wat extra warme choco in je thermoskan en ga op pad in het Waddengebied.

Dark Sky Park Lauwersmeer

Dark Sky Park Lauwersmeer

Jaap Kloosterhuis woonachtig in het Waddengebied is inmiddels al 13,5 werkzaam voor Staatsbosbeheer. Nationaal Park Lauwersmeer is zijn stamplaats en hij neemt ons dan ook mee naar het Dark Sky Park, waar we de duisternis ervaren.

8 x duurzame Wadden uitjes

8 x duurzame Wadden uitjes

Het Waddengebied biedt eindeloze mogelijkheden voor duurzaam toerisme en avontuur. Door deze duurzame uitjes te ondernemen, draag je bij aan het behoud van dit unieke en kwetsbare gebied, zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

6 tips van Wilbert van de Kamp

6 tips van Wilbert van de Kamp

Van 21 oktober t/m 26 november gaan we in het Noorden genieten van al het lekkers dat op de eilanden, in de Waddenzee én op de akkers tegen de Waddendijk aangroeit. Maar waar vind je de kraampjes en winkels die deze streekproducten verkopen?

6x op pad met kinderen

6x op pad met kinderen

In het Waddengebied is van alles te beleven met kinderen. Hier krijgen de kleine avonturiers de kans om de bewoners van het wad te ontdekken. Van stoere vissers die hun vangst binnenhalen tot grappige krabbetjes die over het zand schuifelen.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.