De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

39 resultaten

Meer dan een zee alleen

Het kenmerkende uitgestrekte landschap van Noord-Holland, Friesland en Groningen hebben we namelijk te danken aan de Waddenzee. Voor mij als fotograaf is dit erg leuk, want het biedt mij de kans om een stuk geschiedenis vast te leggen.

Meer dan een zee alleen

Natuur en menselijke invloeden

De Waddenzee is een Unesco Werelderfgoed. Ook in deze omgeving spelen uiteraard menselijke invloeden een grote rol. De natuur krijgt op veel plekken vrij spel maar de menselijke aanwezigheid én invloed is overal zichtbaar.

Natuur en menselijke invloeden

Natuur en recreatie op Ameland

Marjan Veenendaal woont en werkt op het Waddeneiland Ameland. Ze neemt ons mee over het drooggevallen wad en vertelt hoe natuur en recreatie samengaan op Ameland. Naast het delen van het belang van de natuur vertelt ze over de mooiste plekken op Ameland.

Natuur en recreatie op Ameland

Paasacties in het Waddengebied

Het is bijna Pasen! Vanwege de maatregelen kunnen we helaas nog niet gaan genieten van een heerlijk diner bij een restaurant, maar thuis dineren is wel mogelijk! Daarom hebben we voor jou wat leuke Paasacties in het Waddengebied op een rijtje gezet.

Paasacties in het Waddengebied

De vele gezichten van het Wad

Als landschapsfotograaf en natuurliefhebber heb ik de afgelopen winterperiode mijn hart op kunnen halen! Sneeuw en ijs gaven het Waddengebied een ware metamorfose. De Waddenzee veranderde in een Arctische wereld met ijsschotsen zo ver het oog kon zien.

De vele gezichten van het Wad

De Helderse Vallei

Omringd door het water van de Noordzee en de Waddenzee vind je in de kop van Noord-Holland De Helderse Vallei. Dit duurzaamheidscentrum vierde in 2020 haar tienjarig bestaan. Reden genoeg om bij te praten met directeur Katelijne van Spronsen.

De Helderse Vallei

Voorjaarsbloeiers

De winter lijkt definitief het land te verlaten. De afgelopen weken hebben we kunnen genieten van veel sneeuw, ijs, schaatsen en prachtige winterlandschappen. Nu staat het voorjaar bijna voor de deur.

Voorjaarsbloeiers

61 eilanden in de Waddenzee

De Groningse tandarts Evert Jan Prins bezocht alle eilanden in de Waddenzee. Hij sprak met bijzondere eilanders, genoot van de rust en de natuur en ging op ontdekkingstocht naar onbewoonde eilanden. Alle mooie verhalen beschreef hij in zijn boek.

61 eilanden in de Waddenzee

De kwelders van Holwerd

Boswachter Henk-Jan van der Veen is sinds 2015 boswachter publiek in Zuidwest Friesland. Vandaag neemt hij ons mee naar Holwerd. Volgens Henk-Jan een nog onbekend stukje Nederland. Waarom? Lees zijn uitgebreide verhaal!

De kwelders van Holwerd