De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

78 resultaten

De Wadmeester vertelt...

De Wadmeester vertelt...

De titel van deze column stond in een review die ik deze week per mail ontving van een deelnemer van onze WadExpedities. Een groot compliment na een mooie dag samen met zijn familie op het Wad.

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en tijdens deze grauwe dagen kan je wel eens last hebben van een winterdip. In het waddengebied hebben juist de wintermaanden iets bijzonders. Dus kom van je bank, trek je warme kleren aan en ga eropuit.

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes Bron: beeldbank Visit Wadden

Wist je dat kwelwater uit Drenthe de graslanden in de delta van het Lauwersmeer voedt? Ontdek eeuwenoude landschapstypes in de Lauwerszeedelta. Van zee tot zandruggen in de Friese Wouden.

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Jarenlang heeft ze zich sterk ingezet voor het Waddengebied: Lutz Jacobi. Eind dit jaar neemt de ‘Waddenkoningin’ afscheid van haar rol als directeur van de Waddenvereniging. Het pensioen wacht. Althans, officieel dan. Want stil zitten is geen optie.

“Het wad moet je kunnen lezen”

“Het wad moet je kunnen lezen”

Ongetwijfeld heb je er eens van gehoord: in het hoge noorden van Nederland, langs de waddenkust, kan je wadlopen. Maar wat ís wadlopen nu eigenlijk precies? ‘Wadlopen is het betreden van het wad bij laag water’ weet Wikipedia. Maar wij willen meer weten!

Zomerfestivals in het waddengebied

Zomerfestivals in het waddengebied

De eerste zonnestralen komen weer tevoorschijn. Dat betekent dat het tijd is om een terrasje te pakken. Wij zetten een aantal leuke terrassen aan dit Unesco Werelderfgoed voor je op een rij waar het heerlijk toeven is.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.