Een voormalige zee in Friesland

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Deze inspiratiekaart biedt een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekjes aan de Friese Waddenkust. Ook kom je te weten wat de ontwikkeling van het landschap heeft betekend voor de voedselproductie in deze regio.

Oud en nieuw land aan de waddenkust

De Nederlandse deltawerken begonnen in het hoge noorden. Hollanders en Friezen stonden zij aan zij bij de indijking van de Middelsee in middeleeuwse tijden. De streektaal en het landschap van Het Bildt getuigen van deze unieke operatie in de Noord-Friese delta.  

Lees meer

Streekproducten & trekpleisters - Ontdek ze bij bedrijven en in het Friese landschap van de voormalige Middelsee

Ondernemers & locaties - In het voormalige Middelseegebied

Ontdek de routes - In het voormalige Middelseegebied

Ontdek meer

De inspiratiekaart en foodroutes zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.