In deze tweede aflevering van Wilbert Kookt Wad, staat een product centraal die we allemaal wekelijks wel op ons bord hebben liggen: aardappels! Maar wist je dat de aardappel veelzijdiger is dan je denkt? Wilbert laat je zien welke aardappelklassiekers je met gemak thuis kunt maken. Met aardappelen van biologisch akkerbouwbedrijf Horaholm uit Hornhuizen (Groningen) maakt Wilbert aardappelpuree, rösti én aardappelsalade.
We halen in Nederland te vaak puree uit een pakje. Dat is zonde, want zo moeilijk is het niet, en zelfgemaakte aardappelpuree is de shit. Proef het zelf en lees hier het recept!
Rösti is helemaal niet zo moeilijk te maken. Veel mensen maken het met ei, maar dat is goor. Alleen aardappels, peper en zout is genoeg. Maak zelf rösti met dit recept!
Het geheim van een goede aardappelsalade is - jawel - de aardappel. Kook 'em perfect gaar, maar niet té. En maak je eigen mayonaise, hartstikke makkelijk. Lees hier hoe makkelijk!