Ontdek de podwalks op Terschelling en in Termunten

Wat gebeurde er precies langs de Eems in Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog? En hoe ervaarden de bewoners van Terschelling de komst van de Duitse bezetter? Je ontdekt de antwoorden op deze vragen door twee bijzondere podwalks te beleven: De Slag om de Eems en Terschelling in Oorlogstijd. Tijdens een wandeling langs de Groninger Waddenkust en op het Waddeneiland Terschelling, hoor je de indringende verhalen van de Tweede Wereldoorlog. 

 

De Slag om de Eems

Groningen en de Tweede Wereldoorlog

De podwalk De Slag om de Eems gidst je terug naar de tijd van de provincie Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Specifiek het gebied rondom de Eems, met als belangrijkste plaatsen Delfzijl, Termunterzijl en Termunten. De Duitse bezetter had een groot, strategisch belang in dit stuk Groninger Waddenkust. De restanten hiervan vind je nog altijd terug in de omgeving, zoals de Batterij Fiemel. Deze bijzondere podwalk vertelt je het verhaal van het gebied rondom de Eems, afgewisseld met de grote momenten uit de Tweede Wereldoorlog.

Ontdek de podwalk

Terschelling in oorlogstijd

Het indringende verhaal van Iem Smit

Het Waddeneiland Terschelling had een belangrijke, strategische functie voor de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Liefst 550 bunkers werden er op het eiland gebouwd. Terschelling werd omgebouwd tot een amper toegankelijke vesting. Hoe beleefden de eilandbewoners deze bezetting? De podwalk Terschelling in oorlogstijd vertelt je het indringende verhaal van Terschellinger Iem Smit, gebaseerd op zijn eigen dagboek.

Ontdek de podwalk

Meer weten over Strijd om de Wadden?

Beleef de Strijd om de Wadden - Ontdek het militaire erfgoed van het Waddengebied met deze routes

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.