Gezonde Grond in Noord-Friesland

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Deze inspiratiekaart biedt een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekjes in Noord-Friesland. En je komt te weten wat de ontwikkeling van het landschap betekende voor de voedselproductie in dit gebied.

Van oerlandschap naar voedselrijk boerenland

Het land van de vroegere waddenkust bewonderen? In Noord-Friesland kun je zien hoe het oerlandschap er vroeger uitzag. In de regio ten westen van Dokkum, tussen Holwerd en Hallum, ligt achter de dijk Noard-Fryslân Bûtendyks of It Noarderleech. De grootste overgebleven kwelder van Europa. Voor de dijk kun je zien hoe mensen het oerlandschap hebben omgetoverd tot voedselrijk boerenland, met haar kenmerkende terpdorpen. Een prachtig gebied om kennis te maken met lokale producten van gezonde bodem.

Lees meer
Dobben buiten zeedijk Hallum

Streekproducten & trekpleisters - Ontdek ze bij bedrijven en in het landschap in Noord-Friesland, tussen Dokkum en Noorderleech

Ondernemers & locaties - In Noord-Friesland, tussen Dokkum en Noorderleech

Ontdek de routes - In Noord-Friesland

Meer routes - In Noord-Friesland

Ontdek meer

De inspiratiekaart en foodroutes zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.