LOPEN OP DE BODEM VAN DE ZEE

Wadlopen is veel te zwaar? Dat valt wel mee, er zijn superzware tochten maar ook hele lichte tochten de aanbieders hebben voor elk wat wils. Lekker onder aan de dijk zwerven, een speciale kindertocht dat kan allemaal, maar ook een oversteek naar één van de eilanden is mogelijk. Jaarlijks publiceren de wadlooporganisaties hun wadlooptochten voor het nieuwe seizoen. Het kan het hele jaar door maar oversteken en langere tochten zijn het beste te doen vanaf mei tot september. Omdat wadlopen alleen kan met laagwater zijn de aanvangstijden elke dag anders.

Wadlopen is een unieke ervaring, ervaar de elementen en de weidsheid van de Waddenzee. Met je schoenen vastgezogen in het slik, met je rugzak boven je hoofd door een geul of gewoon lekker op een harde zandplaat wandelen. Het kan allemaal

De Waddenzee is een dynamisch gebied, elke dag weer anders, het weer veranderd snel het tij komt snel op en elk jaar zijn de routes weer anders. Begeleiding door lokaal bekende (en erkende) gidsen zijn daarom verplicht als u het wad opgaat. Alleen het wad op gaan is erg riskant en daarom niet toegestaan.

Wilt u wadlopen, dan kunt u lokaal bij de VVV of TIP’s informatie krijgen over aanbieders van wadlooptochten. Van te voren een tocht regelen kan ook, hieronder een overzicht van aanbieders van Wadlooptochten die een jaarprogramma aanbieden. Veel aanbieders verzorgen ook tochten op maat voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje.

Aanbieders

De Fryske Waedrinners
www.fryskewaedrinners.nl 

Dijkstra's Wadlooptochten
wadloop.nl

Groninger Wadloop Vereniging "Arenicola"
www.arenicola.nl

Stichting Uithuizer Wad
www.wadlopen.nl

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen
www.wadlopen.com

Wadloopcentrum Fryslân
www.wadlopen.net

Wadgidsengroep Noord Nederland
www.wadgids.nl

Vereniging Vrije Wadlopers
www.vrijewadlopers.nl

Puur Wadlopen op Terschelling 
www.puur-terschelling.nl