De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

125 resultaten

De vele gezichten van het Wad

Als landschapsfotograaf en natuurliefhebber heb ik de afgelopen winterperiode mijn hartĀ op kunnen halen! Sneeuw en ijs gaven het Waddengebied een ware metamorfose. De Waddenzee veranderde in een Arctische wereld met ijsschotsen zo ver het oog kon zien.

De vele gezichten van het Wad

De Helderse Vallei

Omringd door het water van de Noordzee en de Waddenzee vind je in de kop van Noord-Holland De Helderse Vallei. Dit duurzaamheidscentrum vierde in 2020 haar tienjarig bestaan. Reden genoeg om bij te praten met directeur Katelijne van Spronsen.

De Helderse Vallei

Voorjaarsbloeiers

De winter lijkt definitief het land te verlaten. De afgelopen weken hebben we kunnen genieten van veel sneeuw, ijs, schaatsen en prachtige winterlandschappen. Nu staat het voorjaar bijna voor de deur.

Voorjaarsbloeiers

61 eilanden in de Waddenzee

De Groningse tandarts Evert Jan Prins bezocht alle eilanden in de Waddenzee. Hij sprak met bijzondere eilanders, genoot van de rust en de natuur en ging op ontdekkingstocht naar onbewoonde eilanden. Alle mooie verhalen beschreef hij in zijn boek.

61 eilanden in de Waddenzee

De kwelders van Holwerd

Boswachter Henk-Jan van der Veen is sinds 2015 boswachter publiek in Zuidwest Friesland. Vandaag neemt hij ons mee naar Holwerd. Volgens Henk-Jan een nog onbekend stukje Nederland. Waarom? Lees zijn uitgebreide verhaal!

De kwelders van Holwerd

Vuurtorens van de Wadden: Ameland

Het zijn iconische bouwwerken van de Waddeneilanden: vuurtorens! De komende tijd schijnen we een lichtje op alle zes vuurtorens. Dit keer in de spotlight: de Bornrif op Ameland.

Vuurtorens van de Wadden: Ameland

Stuivende duinen

De stuivende duinen van Terschelling

Als boswachter op Terschelling weet Joeri Lamers alles te vertellen over de natuur op het Waddeneiland. Zijn werkgever Staatsbosbeheer is jaren geleden op het eiland begonnen met een ambitieus project om de diversiteit van planten en dieren te bevorderen.

Stuivende duinen

Bevroren winterse Wadden

De weermodellen zijn het nog niet eens, maar er is nog altijd een behoorlijke kans op winterse weersomstandigheden. Meestal valt het tegen, maar wanneer het echt mooi gaat winteren biedt dit fantastische mogelijkheden om er op uit te trekken.

Bevroren winterse Wadden

Op zoek naar wildernis

Als fotograaf en natuurliefhebber ben ik graag buiten. Zowel met als zonder camera kan ik enorm genieten van de natuur om mij heen. Daarom ben ik altijd op zoek naar de ruige gebieden in ons land.

Op zoek naar wildernis