De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

8 resultaten

Vierdubbeldoelschaap

Vierdubbeldoelschaap

De Texelaar wordt gehouden voor vier doelen: wol, vlees, melk en het landschap. De trots van Texel begraast de dijken, polder en natuurgebieden én de tuunwallen. Het schapenras is daarmee onmisbaar voor het landschapsonderhoud.

Reis van de aardappel

Reis van de aardappel

De aardappel: een product dat veel mensen niet snel zullen associëren met het waddengebied. In de Reis van de Aardappel maken we kennis met de boer die zijn leven heeft gewijd aan dit belangrijke product én lichten we de verschillende fases uit.

Landbouw en visserij

Landbouw en visserij

De eerste bewoners van de Waddenkust kwamen van de hoger gelegen zandgronden. Anders dan je in een delta misschien zou verwachten, waren het dan ook vooral boeren. De visserij kwam eigenlijk pas op toen land en zee door dijken waren gescheiden.

Het neusje van de zalm

Het neusje van de zalm

De moderne visserij met zijn grote schepen en zware vistuig roept geen beeld op dat past bij een natuurlijk Werelderfgoed. Gelukkig kun je tegenwoordig in de Waddenhavens ook kiezen voor een duurzaam alternatief.

Zoetwaterschaarste

Zoetwaterschaarste

Als er iets vanzelfsprekend leek in Nederland, was het voldoende water. Of liever, voldoende zoetwater. We spoelen zelfs onze wc door met perfect drinkwater. Na vier droge zomers in vijf jaar groeit het besef dat zoetwater geen gegeven is.

De boer maakt het verschil

De boer maakt het verschil

Aan de randen van het Werelderfgoed Waddenzee maken veel agrariërs de beweging naar natuurinclusief boeren. Zij zetten zich in voor een onder meer gezonde bodem, schoon water, akkervogels, rietsloten en veldstruweel.

Zoutkamp

Zoutkamp

Zoutkamp: dorp van de Schelleviskoppen, de Vlintboksems. Een klein, eigenzinnig vissersdorp met een rijke en bewogen geschiedenis. Het dorp kende zijn gloriejaren in de negentiende eeuw.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.