Het Hogeland

In Waddenland heeft de Waddenzee zichtbaar invloed op het landschap en de bewoners. De vele havens onderstrepen het: hier ben je aan de Waddenkust. Van een bezoek aan het kleinste zeehaven van Nederland tot het proeven van de lekkerste vis direct uit de Waddenzee in Lauwersoog. Vergeet niet de vele dorpen te bezoeken. Zoals het bedrijvige Winsum, met maar liefst 59 rijksmonumenten, het kleurrijke Zoutkamp en het kleine wierdendorp Niehove. 

Land van de Ploeg

Het Groningse waddenland is inspirerend mooi. Dit zie je terug in de vele galerieën, soms zelfs bij de kunstenaar aan huis. Bekijk dit prachtige landschap eens door de ogen van een kunstenaar. Zoals de schilders van kunstkring De Ploeg, die 100 jaar geleden voor een spectaculaire vernieuwing in de landschapskunst zorgden.

Ontdek meer

Ontdek wad - In Waddenland

Ga je mee?

Lieve Liefhebbers Festival

Op zondag 18 juni beleef je in Winsum het Lieve Liefhebbers Festival. Een bruisend evenement waar ouder en spruit zich thuis voelt. Tijdens dit familie festival wordt niemand vergeten. Je kan er proeven, ervaren, doen en beleven. Van kindertheater en circus tot mannenhoek met stoere bieren. Ook zijn er leuke marktkramen met eigenwijze makers en lokale ontwerpers die ook leuke workshops aanbieden tegen een kleine prijs. Kortom: genoeg te beleven voor groot en klein. 

Ontdek meer

Kom proeven - in Waddenland

Slaap lekker - in Waddenland

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.