Proef de Wadden in Noord-Holland
De kop van Noord-Holland is voor veel smaakliefhebbers nog onbekend gebied. En dat terwijl er zo veel te ontdekken is. Vis natuurlijk, zowel zoetwater als uit het zoute water van de Waddenzee. Maar ook prachtige streekproducten. Zo had de eend van Wieringen eens de naam de allerbeste te zijn van het waddengebied en wat dacht je van de verse groenten en kruiden van De Groene Stek in de tuin van Fort Westoever.
Inspiratiekaarten
Dit wil je proeven - Volg deze recepten en proef de Smaak van de Wadden
-
Crumble van gort met appel
Een heerlijke romige crumble van gort en appel. Laat je verrassen, dit is namelijk een perfect alternatief voor de appeltaart.
-
Wieringerboontje met zeekraal, lamsoor en langoustine
Een lekker gerecht met Wieringerboontjes, lamsoor, zeekraal, langoustines, basilicum en tomaten.
-
Biesheuvel knoflook
Een recept met knoflook uit Noord-Holland. Maak een heerlijk knoflookbrood met Biesheuvel knoflook. Lekker bij de borrel of als avondeten bij een kopje soep.
-
Wilde zeebaars met een stamppotje
Geniet van een heerlijke stamppot met wilde zeebaars. Tip: Vraag bij de visboer om wilde zeebaars óf vraag het aan een visser op het strand.
-
Venkel en gort
Opzoek naar een vegetarisch gerecht met pit? Maak dit recept met venkelknollen, gort, el hanout, knoflook, chilipeper, tomaat uit blik en peterselie.