Noord-Hollandse Wadden

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Deze inspiratiekaart biedt een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekjes in Den Helder. Ook kom je te weten wat de ontwikkeling van het landschap heeft betekend voor de voedselproductie in deze regio.

Vertrekpunt van Werelderfgoed Waddenzee

De Waddenzee is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en het startpunt van het gebied bevindt zich in Den Helder. Als markering wordt de "NAP-paal" gebruikt om het begin van de Waddenzee aan te geven. De paal staat aan het Marsdiep, de zeestraat tussen Den Helder en Texel. De NAP-paal, Normaal Amsterdams Peil is een referentiepunt voor hoogtemetingen in Nederland.

Lees meer

Streekproducten & trekpleisters - Ontdek ze bij bedrijven en in het landschap van Den Helder

Ondernemers & locaties - in Den Helder

Ontdek de routes - in Den Helder

Meer inspiratie - in Den Helder

Ontdek meer

De inspiratiekaart en foodroutes zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.