De landbouw speelt op Texel een prominente rol. Van de traditionele schapenhouders tot de zilte teelt waarin het eiland voorop loopt. Ook telt Texel veel ambachtelijke makers die met de producten van het land werken om onder meer bier, whisky en honing te maken. Boeren en ambachtslui samen zorgen voor een rijk gevarieerde lokale keuken. Gastronomisch zit je dus goed op dit Waddeneiland. Dat proef je bijvoorbeeld wanneer je een van de restaurants bezoekt die terroir tot hun specialiteit hebben gemaakt.
Ga op pad met het kook-atelier en ontdek dat je geen kunstenaar hoeft te zijn om iets bijzonders te maken met de vruchten van de Waddenzee.
Honing met lamsoor? Eerst proeven dan geloven.
In het seizoen nemen Bert en Reina je graag mee voor een rondleiding over hun aspergevelden. Natuurlijk gevolgd door een diner.
Ga mee op een smakelijke ontdekkingsreis op de Waddenzee met twee doorgewinterde vissermannen op echte Texelse viskotters.
Geniet van de heerlijkste wijnen bij een van de noordelijkste wijngaarden van Nederland.