Zilt zoet Schiermonnikoog

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Deze inspiratiekaart biedt een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekjes op Schiermonnikoog. Ook kom je te weten wat de ontwikkeling van het landschap heeft betekend voor de voedselproductie in deze regio.

Vernieuwend en smakelijk

Schiermonnikoog is het laatste stukje wildernis van Nederland. In grote delen van het eiland mag de natuur haar gang gaan, zonder dat de mens ingrijpt. En niet alleen de natuur gaat hier zijn eigen gang. Ook de ondernemers zetten hun beste beentje voor. Ze zijn hier dan ook innovatief en vernieuwend bezig. Dat levert steeds meer eilandproducten op. Zo worden er allerlei groenten op het eiland geteeld, kun je de zuivel van de koeien van Schier proeven, en beleef je op Schiermonnikoog een route met een zilte koers.

Lees meer

Streekproducten & trekpleisters - Ontdek ze bij bedrijven en in het landschap van Schiermonnikoog

Ondernemers & locaties - Op Schiermonnikoog

Ontdek de routes - Op Schiermonnikoog

Meer inspiratie - op Schiermonnikoog

Ontdek meer

De inspiratiekaart en foodroutes zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.