Marktplaats waddengastronomie

Categorieën

In het najaar start Lennart van den Houten met een afstudeeronderzoek naar de opzet van een online Marktplaats Waddengastronomie in de provincie Groningen. Lennart studeert International Development Management aan Van Hall Larenstein in Velp. Hij heeft eerder o.a. in Oost Afrika onderzoek gedaan naar certificatie voor de biologische landbouw. In zijn afstudeeronderzoek zal Lennart zich richten op de ontwikkeling van een marktplaats voor culinaire Waddenproducten voor het hele Werelderfgoed.

Het gaat om een marktplaats voor zowel consumenten als professionals. Hij zal daarbij gebruik maken van de ervaringen die er al zijn op Ameland (Amelands Produkt) en Texel (I Love Texel) en best practices van andere marktplaatsen voor culinaire producten. Lennart zal worden begeleid door Annette van Ruitenburg en Wiebrand van der Wijk van de Waddengroep. Wie weet komen jullie binnenkort Lennart tegen. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben bij het onderzoek: laat het dan gerust weten. 

Ontdek meer - Waddengastronomie

Dit artikel is geschreven in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.