Tips voor als je de boot mist

Het kan de beste overkomen. Je staat in de file, de brug staat open of je bent gewoon te laat vertrokken. Kortom, boot gemist. Balen, toch? Juist niet! Nu heb je de kans om eens goed kennis te maken met Den Helder, Harlingen, Holwerd óf Lauwersoog. Wij hebben alvast enkele tips voor je verzameld. Zo ga je goed voorbereid op pad, mocht je de boot missen. Per ongeluk of expres natuurlijk. 

Den Helder

Om op het Waddeneiland Texel te komen, moet je de veerboot pakken vanaf de haven van Den Helder. Er valt veel te vertellen over deze indrukwekkende vestingstad. Den Helder ademt geschiedenis. Van het ontstaan in de vroege Middeleeuwen tot de komst van Napoleon. Van de wederopbouw na vele bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, tot de groei naar een bruisende stad boordevol culturele hoogtepunten. Den Helder moet je beleven. Dus trek erop uit en ontdek de thuishaven van de Koninklijke Marine. Hoe? Huur een e-chopper en verken een groot deel van de stad én de nabije omgeving in korte tijd. Zo lang je maar wel op tijd bent voor de volgende boot. Of je blijft nog wat langer...  

Ontdek Den Helder

Boot gemist in Den Helder? - Ontdek deze tips om de stad én de omgeving te verkennen

Boot gemist in Harlingen? - Ontdek deze tips om de stad te verkennen

Harlingen

Het is dé zeehavenstad van Friesland én onderdeel van de beroemde elf steden: Harlingen. Deze stad ademt geschiedenis. Want wist je al dat de binnenstad van Harlingen gevuld is met prachtige pakhuizen, gevels én een voormalige vuurtoren? Het rauwe, stoere verleden zie je overal terug. Tegelijkertijd is Harlingen ontzettend gastvrij. Dat blijkt wel uit de vele restaurants en overnachtingsmogelijkheden. In de haven van de stad ligt zelfs iedere dag een walvis. Je ziet 'm aan je linkerkant liggen, wanneer je de boot naar Vlieland of Terschelling. Als je die boot überhaupt nog pakt. In Harlingen kun je namelijk gerust aan aantal boten later nemen.

Ontdek Harlingen

Ontdek Harlingen - met 11fountains - de podcast

Holwerd

Welkom in Holwerd, een charmant dorp gelegen aan de rand van de Friese Waddenkust. Vanuit de haven - een klein eindje ten noorden van het dorp - vertrekt de veerboot naar Ameland. Maar het pittoreske Holwerd heeft ook zelf veel te bieden. Verken de schilderachtige straatjes en bewonder de historische architectuur. Bezoek de imposante Sint-Willibrorduskerk en ontdek de rijke maritieme geschiedenis van het dorp. En vergeet niet te genieten van de heerlijke lokale gerechten in een van de gezellige eetgelegenheden. Holwerd verwelkomt je met open armen en biedt een onvergetelijke ervaring vol natuur, cultuur en gastvrijheid.

Boot gemist in Holwerd? - Ontdek deze tips om het dorp én de omgeving te verkennen

Boot gemist in Lauwersoog? - Ontdek deze tips om het dorp én de omgeving te verkennen

Lauwersoog

Het dorp Lauwersoog is nog vrij jong. In 1969 is het ontstaan na de afsluiting van de toenmalige Lauwerszee, tegenwoordig bekend als het Lauwersmeer. Slechts 160 inwoners telt dit kleine dorpje. Tenminste, wanneer het geen hoogseizoen is. Veel toeristen - met name afkomstig uit Duitsland - brengen ieder jaar hun zomervakantie hier door. En waarom ook niet? Aan het Lauwersmeer zijn veel prachtige campings en vakantiehuizen te vinden. Met de stoere, rauwe haven lekker dichtbij voor een heerlijk bord verse vis. Lauwersoog ligt op de grens van de regio's Noordoost Friesland én Het Hogeland van Groningen. Er valt hier dus genoeg te beleven voordat je de boot naar Schiermonnikoog pakt. 

Verder lezen? - Voor als je in de vertrekhal wil blijven wachten

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.