Het Waddeneiland Schiermonnikoog

Terwijl je langs een zandbank vol zeehonden vaart, komt je bestemming dichterbij: Schiermonnikoog. één van de meest wilde, ongerepte plekken van Nederland. Gevormd door zeestromen, wind en stuivend zand. En hoe klein het ook is, het is er rijk aan landschappen. Duinen, strand, bossen, polders en wad vormen en kleuren het eiland. Niet voor niets is het gehele eiland uitgeroepen tot Nationaal Park. Met één dorpje waar nog geen duizend mensen wonen, zijn auto’s overbodig. Geen zorgen: de fiets en de bus zijn een prima alternatief. Of je gaat lekker wandelend op weg. Zo zie je Schiermonnikoog nèt even anders.

Ontdek duurzaam Schier

Zin om nieuwe plekken te ontdekken? Het liefst waar je je steentje bij kan dragen en waar je ook een goed gevoel van krijgt? Kies je voor het vliegtuig of voor de trein? Onze tip: Schiermonnikoog! Da’s dichterbij dan je denkt. En met genoeg duurzame initiatieven een verantwoorde en unieke bestemming.

Kijk hier voor de duurzame reis tips

Dit wil je ontdekken

"Schiermonnikoog, het eiland waar de natuur de plak zwaait"

"Een eiland dat leest als een geschiedenisboek, waar de natuur de plak zwaait, je bijna geen onnatuurlijke geluiden hoort en duurzaam toerisme de norm is: Schiermonnikoog, het meest noordelijk gelegen gebied van Nederland."

- Dichtbij & Ver weg. ​

Lees de blog

Ga mee op pad met Klasiena - en laat je verwonderen

Ontdek de verhaallijnen - Alles wat je wilt weten over Schiermonnikoog

Meer inspiratie - Ontdek Schiermonnikoog

Blogs over Schiermonnikoog

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.