Proef de Wadden in Groningen

Van de graanrepubliek langs de Dollard tot de duurzame vissers bij Lauwersoog. De waddenkust van Groningen heeft smaak. Ontdek het rijke boerenland en de prachtige producten en de bijzondere teelten. Of ga op pad met een visser en proef de zee. Een ding is zeker, je raakt hier niet snel uitgegeten. En bij veel producten krijg je ook nog eens mooie verhalen.

Inspiratiekaarten

Dit wil je proeven - Volg deze recepten en proef de Smaak van de Wadden

Gegrilde salade met spek van Waddenvarkens

Gegrilde salade met spek van Waddenvarkens

Een heerlijk recept met spek van Waddenvarkens uit het Groninger waddengebied. Een frisse gegrilde salade met spek en croutons. Lekker als voorgerecht of bij een zomerse barbecue!

Waddenvarken met kruisbessen en witte aalbes

Waddenvarken met kruisbessen en witte aalbes

Nog een recept met Waddenvarkens, maar dit keer met een saus van Kruisbessen en witte aalbes. Volg de werkwijze én dan wordt het gegarandeerd smullen!

Wilde wadoesters van 't Ailand

Wilde wadoesters van 't Ailand

Geniet van de wilde wadoesters van 't Ailand met dit recept! Het enige wat je nodig hebt zijn: wadoesters, handje gesneden zeewier, ongezouten roomboter, korianderblaadjes, muntblaadjes, olijfolie, en geraspte belegen boerenkaas.

Aardappelsalade

Aardappelsalade

Het geheim van een goede aardappelsalade is - jawel - de aardappel. Haal de lekkerste aardappels uit Horaholm in Hornhuizen en maak deze heerlijke aardappelsalade.

Mosterdsoep

Mosterdsoep

De lekkerste mosterdsoep maak je natuurlijk met echte Groninger mosterd. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd.

Pasta met garnalen uit Zoutkamp

Pasta met garnalen uit Zoutkamp

Geniet van dit recept met garnalen uit Zoutkamp: een frisse pasta met garnalen en zeekraal. De garnalen worden gepeld in Lauwersoog. Dit zorgt voor de allerlekkerste en eerlijkste smaak; ziltig zoet en niet zout.

Dit wil je lezen - Verhalen om je vingers bij af te likken

Dit wil je beleven - Ervaar de Smaak van de Wadden in Groningen

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.