Ontdek de verschillen van het waddengebied

De regio’s van het waddengebied delen hun verhalen. De natuur van wereldklasse, het leven met het tij en van de zee en het land. Maar toch heel elke regio zijn eigen karakter. Dat is mooi. Want zo is er altijd een regio die precies past bij wat jij nu zoekt, het gezelschap waarmee je komt en de tijd die je hebt. Ontdek hoe veelzijdig de Wadden zijn.

Een gebied om te ontdekken

De Wadden: een gebied om te ontdekken. Waddenzee Werelderfgoed, de eilanden met hun bossen en duinen en het oeroude landschap van het terpen-en wierdenland. De Wadden zijn zo veel meer dan je verwacht.

Texel

Het jongste én grootste Nederlandse Waddeneiland: Texel, eiland van polders en vogels, waar duinen Nationaal Park zijn en in de Gouden Eeuw de handelsschepen hun reis begonnen.

Meer over Texel

Vlieland

Scheepsarts, schrijver en dichter J.J. Slauerhoff bracht er zijn jeugd door en dat inspireerde hem levenslang. Dat ‘verlangen naar Vlieland’ herkennen de vaste bezoekers.

Meer over Vlieland

Terschelling

Vanaf de boot zie je de enige natuurlijke baai van Nederland liggen. Je komt aan in de enige haven die helemaal in beschermd natuurgebied ligt. Terschelling, prachtige natuur, rijk aan cultuur.

Meer over Terschelling

Ameland

Of je nu voor het MadNes, enige duurzame skate, surf en muziekfestival, naar Ameland komt, voor de Kunstmaand of gewoon omdat je een weekendje wilt uitwaaien, het eiland boeit altijd.

Meer over Ameland

Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog zijn rust en doen synoniem. Het hele eiland is Nationaal Park, dus waar je ook wandelt, fietst, staat of ligt, je bent altijd in de natuur.

Meer over Schiermonnikoog

Kust Noord-Holland

Vanaf de Afsluitdijk bij Den Oever strekt de waddenkust zich uit via Stroe, Hippolytushoef en het Amstelmeer tot Den Helder. Hier, achter de dijken, vind je een authentiek ‘stukje Holland’.

Meer over Kust Noord-Holland
Wijnaldum

Kust Friesland

Vanaf de Afsluitdijk strekt de waddenkust van Friesland zich met een gebogen lijn uit tot aan het Lauwersmeergebied. Een door mens geschapen land achter dijken.

Meer over Kust Friesland

Kust Groningen

Van de eindeloze horizonten in het Oldambt tot de duisternis en natuur in Nationaal Park Lauwersmeer, de Waddenkust van Groningen biedt ongelooflijk veel te zien, te doen en te ervaren.

Meer over Kust Groningen