Veel te zien, te doen en te ervaren

Van de eindeloze horizonten in het Oldambt tot de duisternis en natuur in Nationaal Park Lauwersmeer, de Waddenkust van Groningen biedt ongelooflijk veel te zien, te doen en te ervaren. Het Waddenland met zijn oude terpen- en wierdenlandschap dat in een samenspel tussen mens en zee het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed vormde. De Eems-Dollard, voorbeeld van een nieuw economisch landschap in evenwicht met natuur van wereldklasse. En natuurlijk het dynamische landschap van de Waddenzee zelf.

© Ruben Smit

Werelderfgoed

Watererfgoed

Smaak van de Wadden

© Geert Job Sevink

Strijd om de Wadden

5 topbelevenissen in Groningen

Wandelen onder de sterren

Durf jij het? Wandelen in een donker bos, vol onverwachte geluiden. Vooral als het een beetje waait.

© Marketing Groningen

Noordkaap

Er ging al niets boven Groningen, maar nergens geldt dat zo dubbel en dwars als bij Noordkaap. Noordkaap is het meest noordelijke puntje van het vasteland van Nederland. Vanaf hier heb je vrij uitzicht over het water en de oneindige hemel boven het Wad.

Wadlopen Noordpolderzijl

Omdat Noordpolderzijl een van de weinige plaatsen is waar het Groninger wad via de openbare weg met de auto of touringcar is te bereiken en bovendien over diverse voorzieningen beschikt, is het een ideaal begin en/of eindpunt voor wadlooptochten. 

Bezoekers- centrum Dollard

Op een markante plek, net naast de dijk ligt voormalige boerderij bezoekerscentrum Dollard. 

© Hans Jellema

Vogelkijkhut De Kiekkaaste

De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en geeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard.