Spannende verhalen uit het waddengebied

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten boordevol met deze bekende (en onbekende) verhalen. Zoals Rixt van 't Oerd, de Doodemanskisten op Terschelling of de Sommeltjes van Texel. Bij Visit Wadden zijn we dol op deze verhalen. Dus kruip lekker weg in je luie stoel, maak hier je keuze uit één van de verhalen en stap in de wereld van Waddensprookjes. 

Verhaleneiland Terschelling

Van generatie op generatie zijn de vele volksverhalen doorverteld. Zo ook op het eiland Terschelling. Er zijn veel verhalen die iedereen (bewoner óf bezoeker) minstens eenmaal in z'n leven gehoord moet hebben. Zoals het verhaal van het Striper Wyfke of de Doodemanskisten. Maar zijn het nou wilde verhalen, sprookjes of sages? Of ze waar zijn, weten we niet. Wat we wél weten, is dat Terschelling boordevol verhalen zit. Een aantal van deze verhalen hebben we voor je gebundeld. Welk verhaal is jouw favoriet? 

Lees de verhalen van Terschelling

Ontdek de Sprookjes en Sagen van de Wadden

Meer sprookjes en sagen?

Heb jij het prachtige boek Sprookjes en sagen van Terschelling van Richard van der Veen & Irina Filtzer al ontdekt. Het boek, vol schitterende verhalen en illustraties, is uitgegeven door museum 't Behouden Huys en hoorde bij een uitgebreide expositie. Enkele verhalen uit dit boek zijn gebruikt als bron voor de Sprookjes en Sagen van de Wadden van Visit Wadden. 

Sprookjes en sagen van Terschelling is verkrijgbaar voor €16,50 via de webshop van VVV Terschelling. Je kunt het boek bestellen via de onderstaande knop. Bekijk ook eens het pas verschenen tweede boek van Richard van der Veen: Wonderlijke Waarheden van Terschelling.

Meer informatie

Verder lezen? - Ontdek de verhalen, blogs en achtergrondartikelen van Visit Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.