Proef de Wadden in Friesland

Langs de Friese kust zie je goed de overgang van wad en kwelder, de vruchtbare grond voor de landbouw en de koeien. Op de dijken lopen de schapen vrij rond. Het wad levert de oesters en zilte planten. Restaurants laten je op een bord zoet en zout en land en zee proeven. Wandel of fiets door het gebied en duik een plaatselijke eetgelegenheid in. Er wordt hier veel gekookt en gebakken met de bijzondere ingrediënten uit de streek.

Het hele palet uit de omgeving op je bord

Eten langs de zeedijk in een monumentale boerderij. Wild, vis en groenten alles uit de buurt en uit het seizoen.

© Geke Terpstra

De art nouveau van een oude koffiebranderij

Brasserie de Stadstuin is gevestigd in een oude koffiebranderij uit de tijd van de Art Nouveau. Mooi en lekker.

Zuivel van verse boerderijmelk

Romig en vol smaak. IJs, kwark, boter. In deze kleine zuivelfabriek in hartje Dokkum proef je hoe de Friese koe aan haar reputatie komt.

Dit wil je lezen - Verhalen om je vingers bij af te likken

Dit wil je proeven - De lekkerste recepten uit het Waddengebied

Oesters gegratineerd met bier