Ontdek de Waddeneilanden

De Waddeneilanden staan garant voor onthaasten en uitwaaien. De wind in je haren, de zilte zeelucht in je neus en de zon die door het water op je gezicht schittert. Het ‘eilandgevoel’ wat ieder van de vijf eilanden oproept is echt iets wat je moet ervaren. Stap op de boot en laat de drukte achter je. Hier kun je tot rust komen en meedeinen op het ritme van het eilandleven. Geniet van de natuur, proef verrassende smaken, ga op ontdekkingstocht en ben vooral heel veel buiten. We zien je vast em zeker nog eens terug. 

De vijf Waddeneilanden

Beleef de Wadden

Wadden Winter Wandeling

Beleef de natuur van de Waddeneilanden deze winter op een unieke manier. Voel de regen onder je voeten, fiets met de wind in je rug en geniet van een zonnestraal bij een gezellig strandpaviljoen.

Ervaar hoe prachtig de natuur kan zijn wanneer je de seizoenen op je huid voelt. De frisse zeelucht die je wangen rood kleurt, de koude wind die door je haren waait en de wolkenpartijen aan de hemel maken een winterwandeling op de eilanden tot een onvergetelijke ervaring. Zelfs de koudste tocht wordt een feestje met de belofte van een warme maaltijd en lokale lekkernijen in een sfeervol restaurant. Voor culinaire verwennerij ben je op de eilanden aan het juiste adres.

Laat je inspireren door fotografe Lydia Annema, die je voorging op haar winterse wandelingen over Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Lees hier haar verhalen en ontdek de betoverende winterse schoonheid van de Waddeneilanden.

Meer lezen

De groene Wadden bucketlist

Wil jij ook duurzamer reizen? Maar wel het ultieme vakantiegevoel beleven en ook nog eens een steentje bijdragen? Dan moet je zeker de Wadden gaan bezoeken. Het is dichterbij dan je denkt. Ontdek de 5 duurzame toppers van de Waddeneilanden.

Ontdek meer

Ontdek meer verhalen - van de Waddeneilanden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.